ik kon de moordenaar van mijn oom vergeven

Mani werd geboren in een religieus gezin in het zuiden van Iran. Hij leerde om zich religieus te gedragen om goed over te komen. Toen Mani twintig jaar oud was, leidde een bittere gebeurtenis hem naar de rand van de afgrond. Een oom van Mani logeerde met zijn vriendin bij Mani thuis. Toen Mani in de tuin was, arriveerden de vader en de broer van de vriendin van Mani’s oom. Ze achtervolgden het meisje en sloegen Mani’s oom in elkaar. Mani’s oom werd in dit gevecht gedood…   

Vanaf dat moment keek iedereen op Mani neer. Niemand vertrouwde hem meer, ook zijn eigen ouders, zijn familie en de rechter niet. De moordenaar van Mani’s oom werd ten onrechte vrijgelaten. Maar Mani en het meisje werden gegeseld. Mani kreeg een grote hekel aan de islam, de islamitische regels en de onrechtvaardige heerschappij. Hij verliet het huis en de stad van zijn moeder en leefde met een gebroken hart.  

Mani trouwde. Zijn moeder leed in die periode aan ernstige MS. Een neef van Mani geloofde in Jezus Christus. Op een dag bad hij voor de moeder van Mani en zijn moeder genas! De vrede die dit gaf had een grote impact op hun leven. De neef van Mani bracht hem in contact met Jezus Christus. Jezus zei tegen hem: ‘Mani, jij bent niet verantwoordelijk voor de dood van je oom. Ik ben tot leven gekomen om je te bevrijden van al deze pijn en schuld.’ Vanaf dat moment kon Mani zijn vader, de rechter, de moordenaar, de buren en alle mensen van de stad vergeven. Hij vergaf zelfs zichzelf. Mani zegt nu: ‘Ik bid dat de moordenaar van mijn oom deze video ziet en Christus leert kennen’.  

© 2021 | Stichting Gave