Ik kon vergeven

In deze video van befarmaeedchai.nl vertelt Isa zijn geloofsverhaal.

Isa: 'Ik ben opgegroeid in een gezin dat er financieel niet goed voorstond. Mijn vader werkte hard. Ik herinner me dat mijn vader altijd zei: ‘Wees een goed persoon en help andere mensen, zelfs als ze je niet begrijpen.’

Op een dag, toen ik nog jong was, werd ik verraden door iemand van wie ik veel hield. Het brak me. Ik kon niet meer vergeven. Ik was niet meer de persoon die ik was. Ik wilde alleen nog voor mezelf leven en niemand meer helpen. Ik werd iedere dag meer gefrustreerd.

Ik had een vriend van wie ik later ontdekte dat hij christen was. Hij praatte over Jezus en de vergeving van God. En over dat we moeten vergeven om vrij te zijn. Hij zei: ‘Jezus zegt dat je je naasten moet liefhebben.’ Ik zei dat ik dat wel wilde, maar niet kon. Mijn vriend stelde voor om ervoor te bidden.

We baden samen en ik vergaf de persoon die mij pijn had gedaan. Ik werd zo licht als een vogel die kan vliegen. Ik merk dat ik nu heel anders naar deze persoon kijk. We bellen met elkaar en ik zal hem helpen als dat nodig is. Dit is alleen mogelijk door de kracht van God.'

© 2021 | Stichting Gave