Jezus Christus genas mijn zoon

In deze video van befarmaeedchai.nl vertelt Massoud zijn geloofsverhaal.

Massoud: 'Mijn vrienden noemden me Massoud Kafir (ongelovige, red.). Ze wisten dat ik nergens in geloofde.

Ik werkte hard en heb veel geld verdiend. Ik zei altijd: ‘Een succesvol persoon is iemand die rijk en beroemd is.’

Ik trouwde en we kregen kinderen. Toen ontdekten we dat mijn zoon ziek was. Hij kreeg veel testen en we kwamen erachter dat hij een soort kanker had. De dokters zeiden dat de ziekte zich naar andere delen van het lichaam zou kunnen uitzaaien.

Toen ik op een dag naar mijn werk ging en me wanhopig voelde, kwam Navid naar me toe. Hij was een oude vriend van onze familie en was christen. Hij begreep de situatie en zei: ‘Laat me voor je bidden!’. Ik lachte hem uit maar zei: ‘Dat is goed, bid maar.’ Navid bad voor mijn zoon en zei tegen me: ‘God wil je Vader zijn’.

Na een lange tijd droomde ik op een nacht dat er iemand in de kamer van mijn zoon was. Ik schrok en ging in mijn droom naar de kamer van mijn zoon. Ik zag dat het goed met mijn zoon ging. Ik vroeg lachend aan de persoon die bij hem was: ‘Wie ben je?’. Hij antwoorde: ‘Je hebt toch gebeden? Ik ben gekomen om te zeggen dat God jullie Vader is en dat Hij voor je zoon zorgt!’.

Toen ik wakker werd zei ik tegen mijn vrouw: ‘Ik denk dat ik Jezus Christus in een droom heb gezien.’

Na een tijdje gingen we naar de dokter. De dokters zeiden dat er geen symptomen van de ziekte meer in het lichaam van mijn zoon aanwezig waren. Op dat moment herinnerde ik me de gebeden van Navid. Ik belde hem op en vertelde hem alles. Navid woonde in een andere stad maar toch kwam hij naar me toe. Hij gaf me een Bijbel en bad voor ons. Daarna kwam hij af en toe naar ons toe om ons over Jezus Christus te vertellen, zodat we volledig tot geloof in Christus konden komen.

Navid stierf na een tijdje. Hij ging naar de hemel, naar zijn Vader. Maar de herinnering aan hem is altijd bij ons. En het geloof dat we van hem leerden ook.'

© 2021 | Stichting Gave